Mulți utilizatori se confruntă frecvent cu încetinirea sistemului din cauza mai multor procese Chrome care rulează în fundal.

Dacă verificați managerul de activități(task manager), veți vedea că Google Chrome rulează mai multe procese Chrome și consumă o mulțime de resurse de sistem.

Dacă v-ați săturat de performanța lentă a sistemului din cauza consumului excesiv de memorie al Chrome, această postare va oferi soluții de lucru pentru problema „De ce managerul de activități arată mai multe procese Chrome”

De Ce Managerul De Activități Arată Mai Multe Procese Chrome?

Browserul Google Chrome nu creează mai multe procese Chrome pentru a consuma resursele sistemului. Adoptă o abordare unică pentru gestionarea multiplelor tipuri de procese care rulează în interiorul browserului. Această arhitectură cu mai multe procese este responsabilă pentru performanța lentă a sistemului și pentru mai multe procese Chrome care rulează concomitent. 

Cu toate acestea, este o decizie intenționată de a produce o capacitate de răspuns maximă în timp ce utilizați browserul web Chrome. De asemenea, gândiți-vă la el ca la un mecanism de siguranță pentru a vă salva Taburile salvate, deoarece, dacă una sau mai multe dintre ele eșuează, celelalte file vor rămâne neafectate. 

Problema cu mai multe procese Chrome face ravagii pe sistemele low-end. Fiecare Tab salvat in chrom își creează propriul proces, care contribuie la creșterea generală a consumului de memorie. Este rezultatul configurării proaste a naturii intensive în resurse a browserului Chrome, dar îl puteți remedia ajustând browserul la preferințele dvs. 

6 Soluții Pentru Eliminarea Problemei „Mai Multe Procese Chrome”.

 1. Use the Windows Task Manager
 2. Try the Chrome Task Manager
 3. Stop Chrome background processes
 4. Chrome Process-Per-Site Setting
 5. Reinstall Chrome
 6. Use the Windows Task Manager

Solutia 1 :

 1. Faceți clic pe butonul Start sau apăsați tasta Windows de pe tastatură pentru a deschide meniul de pornire. 
 2. Căutați Manager de activități în fila de căutare și deschideți aplicația Manager de activități din rezultatele căutării care apar. 
 3. Managerul de activități se deschide implicit într-o fereastră concisă. Faceți clic pe mai multe detalii pentru a extinde fereastra.
 4. Dacă browserul Chrome este deschis, veți vedea o listă cu toate procesele care rulează activ în fundal. Chiar dacă este închis, puteți vedea în continuare câteva procese, deoarece Chrome este activat în fundal.
 5. Pentru a încheia un proces, faceți clic dreapta pe procesul Google Chrome și apoi faceți clic pe Terminare sarcină . 

Solutia 2 :

Pe lângă utilizarea Managerului de activități Windows pentru a vizualiza mai multe procese Chrome active, puteți încerca Managerul de activități Chrome pentru același lucru. Spre deosebire de Windows Task Manager, Task Manager pentru Chrome afișează și numele procesului. Deci, știți exact ce anume terminați și puteți evita închiderea proceselor utile.

 1. Navigați la fereastra Chrome și faceți clic pe cele trei puncte din colțul din stânga sus. 
 2. Derulați în jos la opțiunea Mai multe instrumente și apoi navigați la opțiunea Task Manager .
 3. Localizați procesul pe care doriți să îl încheiați și faceți clic pe el pentru a le selecta. 
 4. După selecție, va selecta automat sub-procesele. Faceți clic pe butonul Încheiere proces și veți observa că fila închisă afișează un mesaj de eroare . 

Solutia 3 :

Pentru a reduce procesele multiple Chrome enervante, puteți dezactiva și procesele de fundal Chrome. Setarea menține în viață câteva procese de fundal, cum ar fi extensii, chat-uri, descărcări active etc. Dar dacă observați întârziere de sistem și mai multe procese active, puteți dezactiva setarea procesului de fundal Chrome.

 1. Deschideți Chrome și faceți clic pe cele trei puncte din colțul din stânga sus. 
 2. Navigați la opțiunea Setări și faceți clic pe ea.
 3. Găsiți opțiunea Setări avansate din meniul din dreapta și faceți clic pe Sistem . 
 4. Găsiți setarea „ Continuați să rulați aplicațiile în fundal când Google Chrome este închis ” și dezactivați comutatorul .
 5. Acum, Chrome nu va rula în fundal după ce închideți fereastra.

Solutia 4 :

Dacă aveți obiceiul de a crea în mod flagrant noi taburi și apoi uitați să le închideți după ce și-au îndeplinit scopul, creați neintenționat mai multe procese Chrome. Același lucru este valabil și pentru instalarea și activarea extensiilor care nu sunt necesare tot timpul. Pentru a dezactiva o extensie neutilă, urmați următorii pași:

 1. Deschideți Chrome și faceți clic pe cele trei puncte din colțul din stânga sus. 
 2. Găsiți opțiunea Mai multe instrumente din meniul derulant, apoi faceți clic pe opțiunea Extensii . 
 3. Derulați lista și găsiți extensii pe care nu le utilizați frecvent. 
 4. Faceți clic pe comutator și dezactivați -l pentru a opri crearea mai multor procese Chrome.
 5. Alternativ, dacă nu mai aveți nevoie de extensie, faceți clic pe opțiunea de eliminare . Acesta va șterge extensia din browser.

Solutia 5 :

Setarea Chrome Process-Per-Site este concepută pentru a crea un nou proces pentru fiecare filă, utilitar și extensie. Puteți opri Chrome să creeze un nou proces pentru fiecare dintre aceste funcții prin configurarea Chrome cu setarea Process-Per-Site. Privilegiile de administrator sunt necesare pentru a face modificări în aplicație, așa că conectați-vă cu contul de administrator înainte de a implementa această soluție.

 1. Accesați comanda rapidă Chrome de pe desktop și faceți clic dreapta pe pictogramă.
 2. Faceți clic pe opțiunea Proprietăți pentru a dezvălui meniul Proprietăți.
 3. În mod implicit, se deschide setarea Comandă rapidă , dar dacă vă aflați în orice altă setare, faceți clic pe opțiunea Comandă rapidă .
 4. Găsiți câmpul țintă și introduceți comanda „ –Process-Per-Site ” după text. Asigurați-vă că lăsați un singur spațiu înainte de a adăuga comanda text.
 5. Faceți clic pe butonul Aplicați pentru a aplica setarea Chrome Process-Per-Site, apoi faceți clic pe OK .
 6. Acum, Chrome va crea un singur proces pentru toate filele și extensiile și alte utilitare.

Solutia 6 :

Reinstalarea browserului Chrome este ultima soluție dacă încă mai întâmpinați bâlbâială în experiența de navigare și observați mai multe procese Chrome. Acesta va șterge toate setările existente și va crea o copie nouă a browserului pe dispozitiv. Asigurați-vă că selectați și adăugați numai funcțiile necesare în noua instalare și utilizați setările procesului pe site pentru a preveni procesele multiple ale Chrome.

 1. Faceți clic pe Start și deschideți Panoul de control .
 2. Găsiți caracteristica Dezinstalați un program și faceți clic pe ea. Găsiți aplicația Chrome din listă și faceți dublu clic pe ea pentru a dezinstala .
 3. Urmați instrucțiunile de pe ecran și asigurați-vă că ați bifat opțiunea „ Ștergeți și datele de navigare ” pentru o ștergere completă.
 4. Reporniți computerul și reinstalați Chrome de pe site-ul web oficial Chrome .

Loading

By Cryston

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *